2022-04-04 13:31:58• hírek • Bede Emőke

Továbbra is várja az olvasókat a Szatmár Megyei Könyvtár

Noha a Szatmár Megyei Könyvtár még mindig a berendezkedés fázisában jár, a február elején létrehozott ügyfélfogadási pont továbbra is várja az olvasókat.

A Szatmár Megyei Tanács a kormány által biztosított 12 millió lejből 2020 augusztusában vásárolta meg a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca 2. szám alatt található ingatlant, az egykori Ankora bevásárlóközpont épületét, majd a 2021/94-es tanácsi határozat révén a Szatmár Megyei Könyvtár rendelkezésére bocsátották azt. Az intézmény ezt követően végre megkezdhette a Várdomb (Decebal) utcai épület kiürítését, mely enyhén szólva sem volt egyszerű feladat, hiszen a könyvtár gyűjteménye jelen pillanatban több mint 380 ezer kiadványt tartalmaz, melyek együttesen 8 ezer folyómétert tesznek ki és több mint 191 ezer kilogrammot nyomnak.


Mivel az épületben még mindig rengeteg a tennivaló, a könyvár a tervek szerint csak 2022 második felében nyit meg újra teljes egészében a nagyközönség előtt. Az intézmény azonban a teljes nyitásig sem szerette volna magára hagyni a szatmáriakat: annak érdekében, hogy az alapvető szolgáltatásokat ebben az átmeneti időszakban is igénybe lehessen venni, a könyvtár február elején egy ügyfélfogadó pontot alakított ki. Ezt közvetlenül a Kazinczy (Stefan cel Mare) és Kölcsey utcák kereszteződésében található bejáraton keresztül lehetett eddig megközelíteni, viszont a könyvtár legfrissebb tájékoztatása az ügyfélfogadó pont hétfőtől a földszinten belül új helyre költözött, belépésre pedig a Kölcsey utcai bejáraton keresztül van lehetőség.


Az ügyfélfogadó pontnak köszönhetően olyan szolgáltatások váltak elérhetővé, mint a könyvtárba való beiratkozás, az olvasójegyek kiadása és láttamozása, az országos és helyi sajtótermékek elérése, a LexExpert adatbázishoz való hozzáférés vagy épp a kikölcsönzött könyvek visszaadása. Az ügyfélfogadó pont hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9-től 16 óráig, szerdán pedig 9-től 17 óráig várja a könyvbarátokat.


A Szatmár Megyei Könyvtár ugyanakkor ismételten arra kéri a szatmáriakat, szolgáltassák vissza a korábban kikölcsönzött kiadványokat, hiszen még egy jó darabig csak ezek lesznek elérhetőek a többi olvasó számára. A Várdomb utcai épületből áthozott kötetek ugyanis még mindig be vannak dobozolva, melynek okán sem az olvasók, sem a könyvtárosok nem tudnak ezekhez hozzáférni.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: